besök

onsdag 12 november 2008

Den vilda bebin..

..har vi väl alla läst som barn, eller för våra barn. En bra saga..

Dessvärre har jag drabbats av "den AAAARRGAAAAAA bebin". Inte alls lika rolig som den vilda, och dessvärre inte heller någon saga, utan dagens verklighet.

Det började strax innan 05.00 i morse. Den arga bebin vaknade och var så arg så arg.. "och sudda sudda sudda bort din sura min" låten kom inte på fråga. Det blev välling och ny blöja så klart. Sen fortsatte hon vara arg tills trötta pappan gick till jobbet runt 06.00.

En liten stunds sova, sen vaknade den arga bebin igen och var helt övertygad om att det var BAAAAAAJJJJS! i blöjan. Upp och byta blöja som inte alls innehöll något BAAAAAAAAJS!

Sen tyckte trötta mamman att det var sovdags igen. NEEEEEEEJ! skrek arga bebin. Då blev det byxor på så att arga bebin skulle slippa frysa - NEEEEEEEJ! skrek arga bebin och sparkade för sitt liv för att slippa byxorna.

Så blev det frukostgröt. "Det hjälper säkert mot humöret" tänkte förnuftiga positiva mamman. Men inte då.. den arga bebin fortsatte vara arg. Upp i knät på positiva mamman.. -då får du sitta still, sa mamman. -NEEEEEEEJ! skrek arga bebin. Då släppte mamma ner arga bebin på golvet, och bebin blev ännu argare och la sig på mage på golvet och skrek och sparkade. Sen ställde sig arga bebin upp, gick fram till positiva mamman, tog tag i hennes ben och hoppade och skrek..

- Nej, nu får du leka, sa positiva mamman..
- NEEEEEEJ! skrek arga bebin och la sig på golvet och sparkade och skrek.
Sen pekade arga bebin på alla saker hon inte får ha och sa "där, tack tack". -Nej, sa positiva mamman, du får leka med dina saker.
- NEEEHEEEEHEEEEJ! skrek arga bebin och la sig på golvet och sparkade..

Så arg så arg är arga bebin.
- Då får du sova, sa mamman som började bli lite mindre positiv.
- ova! ova! sa arga bebin.

Mamman lyfte upp arga bebin och gick in i sovrummet och la henne i sängen, sa sova (ova ova sa arga bebin), och gick ut och stängde dörren till sovrummet.

- NEEEEEEEEJ!!! skrek arga bebin.
Onda mamman gick och drack en kopp kaffe.

Funderar på att bylta på oss massor av kläder, ta med regnskyddet (inga fler plastsäckar här inte) och gå ut på en promenad. Kanske kan vi hitta någon rolig gräsplätt eller en gunga om vi har tur. Ska bara dricka upp kaffet först.. så kanske arga bebin lugnar ner sig lite och inte sparkas och slåss när positiva mamman klär på henne ytterkläder.

-kram världen-

3 kommentarer:

Anonym sa...

*asg*
We have all been there;-)

Tack gode gud inte med Tildis ännu... men det kommer, ingen idé tt pusta ut ännu :-D

Forsatt trevlig dag!!

kram kram

Anonym sa...

Läste inlägg tre dagar tillbaka och fick plötsligt en flash-back. Insåg att jag redan förträngt hur det var när arga bebin bodde hos mig i början av sommaren. Då när min glada lille prins blev förvandlad till en vrålapa som bara skrek och skrek. Vad som än hände. Sedan han började på dagis och fick lära sig fler ord har vi bara haft enstaka incidenter, så ge inte upp. Bättre tider kommer. Säger som alla andra snusförnuftiga föräldrar: det är bara en fas! //Kram

Anonym sa...

HAHA! Du är så rolig! :D Din bebi är myyyyycket duktigare än min på att prata. Min bebi säger endast mamma, pappa, där , här och tack. vad är tricket?