besök

tisdag 16 mars 2010

Helgen..

..gick extremt fort. Några mästerverk blev det inte, utan faktiskt bara misslyckade alster. Men det är ju så man lär sig gissar jag, och övningarna var roliga. Trött som bara den var jag både lördag och söndag kväll och det var det absolut värt!

Pappa och jag har pratat om att ta en målarkväll i veckan, så det är bara att stöta på det, så kanske vi utvecklas till något bättre så småningom. Här kommer alla övningsbilderna trots att jag skäms lite för kluddet.


Första riktiga övningen var ett stilleben.. det var nog mest för att öva på form och perspektiv och känna lite på färgerna. Svårt som bara den!


Här skulle vi göra en hel bild med enbart tvättsvamp, ingen pensel eller så. Svampen man använder är vanlig tvättsvamp.. ni vet en sån dom dyker efter i havet och som turister köper, i bland annat Grekland. Den är väldigt bra att använda till träd och buskage. Det var roligt, men ack så svårt.


Det här var en flertekniksövning.. vi använde pensel, svamp, tandborste, sandpapper och stearin för att åstadkomma olika effekter osv. Väldigt lärorikt och det ska bli kul att ta fasta på i fortsatt övning hemma :)


Vi skulle göra en björkskog.. först satte man trasiga tidningspapper-remsor med maskeringstejp där björkarna skulle vara, sen målade man bakgrunden och allt runt omkring, för att avsluta med björkarna. Väldigt rolig övning.


slutövning, när vi skulle ta till de metoder vi ville.. kritiken var att det var för dåligt djup i bilden.. mittpartiet borde ha varit mycket ljusare och lättare.. bland annat ;)

-m-

1 kommentar:

Josephine sa...

Vad duktig du är!!! förstår inte hur du kan få liv i bilderna på det sätt du får! =)