besök

fredag 10 oktober 2008

bara för att..

.. Satt och läste lite i våra julklappsböcker igår kväll/natt. Jag är ju vattuman, det stämde hur bra som helst.. åtminstone till stor del.. Jocke är fisk och jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste hans stjärntecken.. det stämde ICKE!!.. så nu måste jag skriva lite här.. om vattumannen, och om fisken.. mest om vattumannen.. um jaja, håll till godo. Här kommer väl valda delar:

Vattumannen
Vattumannen har fått sitt namn efter de ringar som bildas på vattenytan när man kastar en sten. Och hon som är född i vattumannens tecken lämnar verkligen avtryck på sin omgivning, precis som ringarna på vattnet. Hon är en riktig individualist. Redan som barn etableras hennes tvärtemottendenser. Hon gillar inte att göra det som förväntas av henne, utan gör hellre tvärtemot. Hon ger ett seriöst intryck och sticker ut från mängden, inte bara för att hon ser bra ut, utan även för sina bestämda åsikter och värderingar. Hon gillar att chockera och väcka uppseende. Hennes kläder och stil är lika fascinerande som hela hennes person. Hon är fördomsfri och snabb i tanken. Hon är född till att förändra världen. Hon vill kämpa för alla människors lika värde och rättigheter. Hon har ofta ädla tankar och idéer om hur samhället eller bara hennes närmaste omvärld skulle kunna förbättras. Hon har talets gåva och fångar sina åhörare med fantasifulla betraktelser och eldiga debattinlägg. Kommunikation är hennes främsta vapen. Med sitt stora hjärta och omtanke om sina medmänniskor har hon förmågan att påverka omgivningen. Att planera och ordna för framtiden är inte hennes grej, livet ska inte levas efter en kalender. Hon dras till konst och kultur. Att se på film, läsa och gå på museer är viktiga inslag i hennes liv. Det är inte ovanligt att hon själv är konstnärligt lagd. Ett av vattumannens typdrag är hennes förmåga att distansera sig. Hon behåller sitt lugn i stressade situationer och låter inte sina känslor dra iväg med henne, men det gör henne också känslomässigt svåråtkomlig. Att visa sig stark och sansad utåt är viktigt för vattumannen.
Vattumannen lämnar väldigt sällan en relation som hon väl rotat sig i. Hon har en realistisk syn på äktenskapet och förväntar sig inte ständig romantik. En tendens till dominans är vanligt i en parrelation med vattumannen. Inte för att hon nödvändigtvis måste ha sista ordet, utan snarare på grund av hennes krav på tillvaron i en relation.
Livet till vardags är inte så inrutat som det kanske borde vara i vattumannens fall. Att planera och strukturera sig tar död på all spontanitet menar hon.

Fiskarna (tycker ni det stämmer in på Jocke? En del stämmer bra, en del stämmer verkligen inte.. tycker jag)
Han är oerhört empatisk och närvarande. Ingen engagerar sig och lyssnar så som fisken. Han lever sig in i andra människors problem och gör allt i sin makt för att avlasta dem. Hans lyhördhet och finkänlighet gör honom till en uppskattad vän. Han är social och trivs som bäst med människor omkring sig. I fiskens liv spelar dramatiken en självklar roll och med de stora känslorna följer impulsiva, irrationella handlingar. När förnuftet ger sig tillkänna är det oftast för sent. Han har en stark intuition för händelser och skeenden som ligger i framtiden. Han är vad man kallar en sökare, alltid på jakt efter mening och svar på livets gåtor. Fisken har en kreativ ådra och ett påtagligt sinne för färg och form. Skapandet fyller en viktig funktion i hans liv. Poesi, dans, foto, måleri eller filmskapande är rekreation för fisken. Fisken kan vara en riktig hemmakatt. Hans favoritsysslor har oftast med hemmet att göra. Som att måla, laga mat, pyssla och snickra. Fisken behöver struktur och kontinuitet i sin vardag. Han är vanligtvis ordningsam och renlig, var sak har sin plats hemma hos fisken. Stök och slarv får honom på helspänn.
Fiskens drömpartner är energisk, driftig och talför, som han kan gömma sig bakom vid de tillfällen då han inte själv orkar ta plats. Sjävsäkerhet och stil är en förutsättning.
Fisken kan förmodligen arbeta var som helst. Men föredrar att arbeta med människor eller djur. Se upp med stressiga eller smutsiga arbeten. Han trivs som poet, dansare, grafiker eller fotograf.

Vissa saker skrattade jag högt åt.. som att fisken ska se upp för smutsiga arbeten (Jocke är grävmaskinist, hur mycket smutsigare kan det bli?) Eller att fisken är ordningssam och mår dåligt om det inte är fint hemma.. (hur många har sett hur det ser ut hos oss allt som oftast haha). Men han trivs absolut bäst hemma.. empatisk och närvarande.. um jag är skeptisk.. *fnissar* Dessutom har jag aldrig sett honom dansa, och aldrig hört honom ens tralla en liten melodi. Poesi? Laga mat och pyssla hemma.. tja ibland gillar han verkligen att pyssla hemma.. han tycker att det är jättekul faktiskt, men laga mat.. neeeeej.. haha..

Ja ja.. det var det tidsfördrivet det. Nu mera kaffe, så ska jag jobba klockan tre till sju.

-kram världen-

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha min sambo är fisk. Han lagar bilar mest hela dagarna...ha ha renligt ??? neh. Gillar ordning och reda hmm pyttsan säger jag kaos kaos är vad som uppstår när han är hemma. Pyssla hemma ?? Jo vars...han är aldrig hemma ha ha ha...neh stämmer inte.

Anonym sa...

jo den sanna vattumannen är du ju :)

Anonym sa...

HAHA! på mig stämde det ganska bra! ;) Eller väldigt bra! :P