besök

söndag 24 februari 2008

Enfaldig..

..var ordet jag sökte i blogginlägget jag tog bort. Mycket passande..

Vad var det jag nyss läste.. *funderar* Just det.. stör ni er på innehållet i denna blogg finns det tusen andra saker ni kan göra än att läsa den.. Tipset är att sluta precis här då.. innan det blir infekterat.

Appropå rubriken.. enfaldigt att tro att jag ska tro på dig, när du avslöjar dig hela tiden.. Du petar dig i näsan (hänsyftan till längre ner i det här inlägget)..

Enfaldig hur som helst.. den enfaldiga massan är de som ser till att psykopaterna får makten (om ni nu mot förmodan hann läsa det försvunna inlägget om andra världskriget etc.).. Det är också de enfaldiga som vänder kappan efter vinden.. De som pratar utan att tänka, de som HANDLAR utan att tänka.. så.. enfaldig var ordet. Kanske kan man hårddra och vända det hela.. Hitler kanske också var enfaldig, men det var inte han som person som var farlig, utan de som lyssnade och löd. Eller så var han absolut inte enfaldig, bara genuint ond.. det finns sådana också.. inte så många tack och lov. Men nog tror jag att endel människor gör allt för att provocera, eller så är dom bara så jävla enfaldiga att det fenomenet i sig är provocerande. Troligt är dock, att är man sådan, så ändras man nog inte även om man själv tror det.. Men men, lite självbedrägeri har väl ingen dött av.. eeh. Man kanske kan rensa ut dom? så vi blir av med de genbanden? Fast näe, då är vi tillbaka på Hitler igen, och honom gillar vi inte..

Rörande att läsa.. är det någon som har läst Box 21? I den boken, finns det en knarkare som inte kan låta bli att pilla på ett sår i näsan.. det läker därför aldrig.. han bara petar bort sårskorpan hela tiden, och såret blir mer och mer infekterat.. någon som varit med om det? Att inte kunna låta bli det äckliga.. som att läsa om styckmord i tidningen, eller om en riktigt makaber bilolycka.. man vill egentligen inte se och läsa , men samtidigt kan man inte låta bli. Finns en ganska ny film om "tittare", som stannade och kikade på Jesu korsfästelse, så de blev evigt dömda att se på när andra otäckheter hände. De stannade inte för att lida tillsammans med Jesus, utan för frosseriet i någon annans olycka.. Så är det med vissa sms och bloggar och mail också.. det är som att peta på ett sår i näsan, man vet att det egentligen inte gör en något nytta.. men det är som om man måste peta lite i varet, se på blod och hjärnsubstans efter ett mord.. man vill inte titta, men blicken dras dit per automatik.

Tror att jag snart ska sluta peta mig i näsan.

Gjorde en liten älva till Wilmas rum idag förresten. Rosa med vita vingar och en flirtkula som huvud. Givetvis ett magiskt trollspö också.. så söt så.

-m-

Inga kommentarer: