besök

tisdag 15 april 2008

Gud vad jag blir TRÖTT!!!

På religiösa idioter som tycker till om homosexualitet.. "mina barn ska inte växa upp i ett promiskuöst samhälle" bla bla bla..

MINA/MITT BARN ska inte växa upp i ett samhälle fullt med INSKRÄNKTA IDIOTER!!!.. som om jag får välja.. kan man bygga en jävligt stor koja medhänglås, någonstans i öknen, och slänga in alla idioter där, allt eftersom man stöter på dem? eller..

*suck*

-m-

9 kommentarer:

Anonym sa...

Då är frågan vilka räknas till idioter enligt dig ? Tydligen iaf religiösa människor men mer då ? Tycker din blogg är rolig att läsa men har lagt märke till en sak..du kritiserar andra ganska mycket ex vis alla som skrev om Engla osv du sitter ju heller inte och skriver om världens orättvisor i övrigt eller hur ? Samma nu denna gång du blir trött på religiösa som uttalar sig om sin ställning till homosexuella..alla religiösa kanske inte tycker så men nu uttalar ju du dig om religiösa idioter..så för moral men håll din moral

fetsnygg sa...

Nej, det är en misstolkning.. jag skrev "alla religiösa idioter som tycker illa om homosexualitet".. jag kunde egentligen skrivit "alla som tycker illa om homosexualitet och som har fördomar, och därför anser att alla homosexuella män är promiskuösa och borde hålla sin sexuella läggning (vilket handlar om kärlek men det har dom missat) hemlig och outlevd.. Anledningen till den bloggen var att jag satt på familjeliv i en tråd, där en man påståd att det var en sjukdom och hans barn skulle slippa växa upp i en sjuk värld där män är med män (han glömde kärleksbiten).. och dessutom skulle han förskjuta sina egna barn om de brättade att de var homosexuella.. Dessutom skrev jag inte att alla religiösa är idioter.. då skulle jag baktala mig själv, eftersom jag tror på Gud och alltid har gjort.. däremot tror jag på en kärleksfull Gud, inte en som förskjuter människor för att de älskar andra människor av samma kön..

fetsnygg sa...

Jag kunde ju ha skrivit idioter i allmänhet.. anledningen till att det blev just "religiösa idioter" var för att mannen i diskusionstråden var religiös.. förmodligen bottnade hans syn på homosexuella i vad han blivit matad med sedan barnsben.. och har ingen grund i religionen alls.. (om än mycket liten) men han använde religionen som stöttepelare i frågan.. vilket gjorde mig förbannad.. då jag själv tror på Gud, Jesus och bibeln.. men tolkar det hela på ett helt annat sätt..

Och angående Engla.. så kan jag nog hålla med dig att jag överreagerade.. det var väldigt vackert att människor tände ljus för att hedra henne.. Tycker bara att det är betryckande att vi alla blundar, tills det faktiskt händer något på vår bakgård..

fetsnygg sa...

Vilka är idioter enligt mig.. det var en bra fråga.. ganska många är idioter vid olika tillfällen.. rökare är idioter.. folk som hatar utan grund är idioter.. tonåringar som skriker seig heil på skolgården är idioter, eftersom de i de flesta fall inte lägger någon innebörd i orden..

Nu är idiot ett väldigt illa valt ord.. jag borde skriva opåläsa, oupplysta..
Men allt är enligt mina egna normer och värderingar.. och jag är ABSOLUT bra på att se ner på folk som inte delar de samma.. vilket är något jag jobbar med, men förmodligen varken vill eller kan komma undan helt. Ibland är det skönt att reagera.. (därför jag inte vill komma undan helt).. det ger en kick att tycka till (antar att de jag kallar idioter, åtminstone mannen i familjeliv-tråden) får samma kick.. Tänk på att jag är en uttråkad "hemma-mamma" som sitter vid datorn och eldar upp mig själv.. jag för inte hisnande debatter i TV eller på radio.. då är det inte alls säkert att jag skulle kunna hitta grund för allt mitt tyckande. Men det är ju min blogg.. så jag tycker till om det som behöver komma ut.. Är ju bara trevligt att människor reagerar, diskusion är ju det som väcker eftertanke. Hur som helst.. nu har jag tagit upp hela kommentarytan här.. dags för kaffe. -m-

Anonym sa...

Men du har ju också fördomar kan man väl säga ex vis om folk som tycker illa om homosexuella då. Eller om idioter som då enligt dig kan vara vilka som helst igentligen ( rökare , ungdomar osv ) Och du skriver att du är religiös själv ändå kritiserar du andra är det inte så att i bibeln säger dom att alla har vi lika värde dvs det borde väl även gälla idioter.

fetsnygg sa...

Givetvis är det så.. men jag säger inte att människor jag tycker illa om, inte har samma värde.. bara att jag inte tycker om dom ;)

fetsnygg sa...

eller snarare att jag tycker väldigt ILLA om deras åsikter.. och jag tycker att det är trist att min lilla tjej ska växa upp i ett samhälle där vissa människor anser att andra är mindre värda.. att man tycker att en människa är idiot, betyder ju inte att man tycker att han eller hon inte är värd det samma som alla andra.. :) Jag tycker inte att det är en fördom, att säga att någon har konstiga åsikter när de fördömer människor pga sexuell läggning.. det är ju vad jag tycker konkret.. eftersom jag har fått lära mig att kärlek är något positivt, oavsett vem man känner kärlek för.. Så länge det handlar om kärlek mellan vuxna människor vill säga.. att säga att en pedofil känner kärlek till ett barn är ju ett annat kapitel, eftersom de utnytjar barn sexuellt, utan barnets medgivande.. kärlek mellan vuxna människor handlar ju inte om utnytjande.. och är inget brott.. så varför accepterar inte alla bara det..

fetsnygg sa...

Anledningen till att jag stör mig fruktansvärt mycket på sådana åsikter, är att de som tycker illa om homosexuella ser det som något sjukt.. som går att bota.. när det defakto är medfött vem man känner kärlek för.. hur kan det vara en sjukdom att älska en annan människa? Och hur kan någon med att påstå, och döma ut människor som älskar människor av samma kön.. bara för att de själva inte förstår hur de kan göra det? Dom SLIPPER ju vara tillsammans med människor av samma kön, så vad stör dom sig på?

fetsnygg sa...

Okunskapen är det som stör mig.. okunskapen när ungdomar ropar seig heil.. det är ingen fördom att tycka att det handlar om dumhet, för det är ju vad det gör.. rädsla och dumhet och brist på acceptans. Det är att nedvärdera andra människor.. nazister, nynazister, fundamentalister i allmänhet nedvärderar andra människor utan att se människan bakom den sexuella läggningen, eller människan bakom hudfärgen.. Vad som gör folk till "idioter" är väl samhället och de sociala instalationer som finns och som de befinner sig i.. men det gör ju inte saken bättre.. det bara förklarar dumheten.