besök

onsdag 28 maj 2008

tilläggas bör..

..att jag blir SNOR-TRÖTT på alla prettomammor som hävdar att små barn "inte kan göra fel".. Klart att dom kan göra fel, men dom vet inte att det är fel, förrän man lär dom att det är det.. och varför i hela fridens namn ska man vänta tills ungarnas förstånd och förmåga att uppfatta handling och koncekvens utvecklas, innan man lär dom vad som är okej och inte??

Man ska inte ha sladdar i munnen (finns ingen vettig vuxen som går runt och har sladdar i munnen, så varför ska man acceptera det bara för att barnet bara är fem månader gammalt??) Pretto-mammornas kommentar "finns det sladdar barnet kan komma åt är inte hemmet barnsäkrat".. men HERRE GUUUUUD, eluttagen är i golvnivå, hur ska man kunna undvika att ha sladdar utmed golvet??? Man måste LÄRA små barn att sladdarna inte är okej att leka med.. Man ska inte ta saker från andra barn (man måste LÄRA sig att man kan inte ha just den leksaken som är upptagen på öppna förskolan).. pretto-mammornas kommentar; "men små små barn vet inte att man inte får ta saker, så då kan man inte tillrättavisa dom".. eeeeh ursäkta.. bara för att dom inte vet att man inte får kan man väl inte ignorera det, man måste LÄRA dom att man inte gör så!! Man får inte klösas och rivas, det är INTE okej.. pretto-mammornas kommentar "om man är snäll mot barnet så klöses det och rives inte".. neheee så alla mammor och pappor med "klös och bit"-barn är elaka? SKÄRP ER.. små barn går igenom faser och då måste man LÄRA dom att klös och bit och riv är FEL!!

Pretto-mammor ta er i häcken!

-m-

p.s. Jag undrar hur många det är av pretto-mammorna, på forumen jag hänger på, som verkligen är mammor på riktigt.. och om dom nu verkligen har barn själva, hur fan blir dom stackars ungarna, som uppenbarligen får bete sig hur som helst bara för att dom är små och inte "kan göra fel".. hur roliga blir dom ungarna under trotsåldern? hahaha.. gud.. pretto-mammor borde förbjudas. D.s.

1 kommentar:

Fejdan sa...

Livsfarligt att hänga på sådana forum. :-S Många verkar tala så stort, men det måste vara svårt att leva upp till alla de egna uppsatta kraven. Och varför ens ställa krav på att vara perfekt? Då kan det egentligen bara bli fel ju.

Om vi inte ställer några krav på perfektionism så känner vi ju oss fan så mycket bättre när allt går finfint.

Angående tatuering så svarar jag dig här också:

Den där "svarta spaghettin" jag har på högerarmen... Kostade sammanlagt 4000:- tror jag. Usch så dyrt för så lite egentligen. Tjejen som jag har på andra armen hade kostat lika mycket... Och det känns som att hon är mer tidskrävande och "värd mer". :)